Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

Komanda 2022./2023.m.g.

Skolēnu komanda 2022./2023.m.g.

 

Šajā mācību gadā skolēnu pašpārvaldē tika ievēlēti 36 9.-12.klašu izglītojamie. No tiem 19 aktīvi strādāja prezidenta Nikolaja Kopilova un viceprezidenta Renāta Budiloviča vadībā. Visi jaunieši tika sadalīti centros: Ārējo sakaru centrs, Radošais centrs, Kultūras centrs, Mediju centrs, Labdarības centrs un Drošības centrs. Katrs centrs centās iespējami dažādot skolas dzīvi, izdomāt un īstenot radošas idejas, aktīvi komunicēt ar ģimnāzijas skolotājiem un skolēniem.

Vispieprasītākais, kā vienmēr, bija radošais centrs - jaunieši izstrādāja un sarīkoja 16 dažādus pasākumus: 18. novembra svētkiem 1.-4., 5.-7., 8.-12. klašu paralēlēm tika filmētas svinīgas videofilmas “Iesvētīsim Latviju”, maija svētkiem tika saorganizētās viktorīnas, Eiropas dienai - izzinošs kvests, pašpārvaldes aktīvisti sarīkoja Mārtiņsvētkus, Meteņus, Lieldienas sākumskolā un pamatskolās, lasīja sākumskolas bērniem grāmatas par klases pulksteņiem, izdomāja un uzņēma viņiem izglītojošu videofilmu par to Rīgas vēsturi un, pamatojoties uz filmu, izstrādāja viktorīnu, rīkoja krāsu nedēļas, kas ļoti patīk bērniem, piedalījās Jaungada izrādes organizēšanā, rīkoja skaistus Skolotāju dienai veltītus svētkus, aktīvi piedalījās sagatavošanas darbos un novadīja olimpiskās līnijas.

Rīgas skolēnu pašpārvalžu konference “Līdzdalība - iespējas un prakse”; RSD organizatori - Informācija par to, kādas līdzdalības dažādas jaunatnes organizācijas; reāli pieredzes stāsti no Rīgas skolām un jauniešiem, kas ir izmantojuši organizāciju sniegtās iespējas; ka līdzdalība ir atspoguļota projektā “SKOLA203”; kā arī personīgs stāsts par to, kā līdzdalība veicina pašizaugsmi un palīdz sasniegt lielas lietas! Ari pašu iniciatīvu sadarbībā ar pilsētas skolām organizēja pieredzes apmaiņas meistarklasi par Skolēnu pašpārvaldes darbu un problēmām. Dalījās RZG Skolēnu pašpārvaldes pieredzē ar Rīgas 40.vidusskolu, 34.vsk., 72.vsk., 95.vsk., Anniņmuižas vidusskolu, Ostvalda vsk.

Labdarības centrs ir daudzu ideju iniciators, šogad tā iniciatīvas ietvaros Ziemassvētkos tika apciemoti un apsveikti daudzi skolotāji-seniori. Jau 4 gadus Skolēnu pašpārvalde organizē, palīdz un ziedo līdzekļus dzīvnieku patversmei “Ulubele”.

Tā kā ģimnāzijā mācās ļoti daudz skolēnu, tas ir likumsakarīgi, ka starpbrīžu laikā ir daudz disciplīnas problēmu, tāpēc skolēnu pašpārvalde izpalīdzēja pedagogu kolektīvam un organizēja Drošības centru, kura uzdevums bija palīdzēt skolotājiem rūpēties par disciplīnu starpbrīžu laikā, risināt konfliktus, rīkot profilaktiskas sarunas un identificēt pastāvīgos pārkāpējus. Centrs nostrādāja pirmo gadu, bet spēja sniegt skolotājiem lielu palīdzību un atbalstu. Jaunieši daudz diskutēja ar vienaudžiem un jaunākiem skolēniem, par ko skolotāji ir ļoti pateicīgi viņiem.

Lai saprastu, ko skolēni vēlas, ar kādām problēmām viņi saskaras, kādu viņi vēlas redzēt savu skolu "Mediju centrs" veica aptauju skolēnu vidū (aptaujā piedalījās 67 6.-10.klašu skolēni). Uz jautājumu - kas skolēniem trūkst, lai visi skolā justos ērti, jaunieši atbildēja, ka vēlētos, lai skolotāji būtu laipnāki, gribētos daudzveidīgākus dzīvi starpbrīžos un vēl skolas diskotēkas. 12 klašu skolēni savās anketās atzīmēja, ka viņi vēlētos izmaiņas skolas ēdnīcā, vairāk garšīgu un daudzveidīgu ēdienu, vēlētos vairāk kultūras pasākumu, un vairāk laika ārpusskolas aktivitātēm, kā arī vēlētos atcelt dežūras Ģimnāzijā.  Centrs izanalizējis informāciju un mēģinājis īstenot dažas vēlmes, kā arī secinājis, ka aktīvāk jāskaidro par nepieciešamību vidusskolēniem dežūrēt starpbrīžu laikā. Centrs arī aktīvi popularizējis studentu darbu pašpārvaldes sociālajos tīklos un skolas avīzē "Jegoza”