Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

British Council

PII “Zelta atslēdziņa” 5.,6.gadīgo bērnu viesošanās ģimnāzijā

2024.gada 4.janvārī Rīgas 264.pirmskolas izglītības iestādes “Zelta atslēdziņa” 5.,6.gadīgie bērni pilotprojekta “Izglītības iestāžu partnerības kā atbalsts pārejai uz mācībām latviešu valodā” (British Council Latvia ) ietvaros viesojās Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā un iejutās 1.klasnieka lomā.  Pirmsskolas audzēkņiem bija lieliska iespēja iepazīties ar ģimnāzijas plašajām mācību telpām, uzzināt, kā notiek mācības skolā, ka ir noteikts dienas ritms - stundas un starpbrīži, ka skolā ir zvans, kas par to atgādina.

Pirmsskolas audzēkņi kopā ar saviem skolotājiem piedalījās ģimnāzijas sagatavotajās nodarbībās, kurās aizraujošā un izzinošā veidā papildināja savu vārdu krājumu latviski, piedalījās nodarbībās, kurās mācījās krāsu mācību, vērojot eksperimentu, bagātināja savu vārdu krājumu latviski, darbojoties praktiskā nodarbībā datorklasē apguva jaunus vārdus latviski, dabaszinību nodarbībā mācījās nosaukt dārza veltes, kuras garšu vai negaršo. Savukārt bibliotēkas nodarbībā iepazinās ar jaunākajām bērnu grāmatām un bērnu žurnāliem latviešu valodā.

Pirmskolas pedagogiem bija iespēja iepazīt ģimnāzijas pedagogu piedāvātās metodes un paņēmienus bērnu vārdu krājuma paplašināšanai, kā arī uzdot sev interesējošus jautājumus par mācību procesu.

Paldies pedagogiem J.Ofmanei, K.Kirilovai. A.Tumarevičai, E.Bugrovai par radošām un motivējošam nodarbībā pirmsskolas audzēkņiem.

Dalībnieku kopīga bilde  Skolotājas Jeļenas Ofmanes rādīta stunda
 Skolotājas Aleksandras Tumarevičas rādīta stunda Skolotājas Ksenijas Kirilovas rādīta stunda 

Bērnudārzu bērni skolas bibliotēkā