Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

Erasmus + projekta skolēnu īstermiņa apmaiņa Grieķijā

Projekta logotips

2018./2019.m.g.Rīgas Zolitūses ģimnāzijā noris Erasmu + projekts "Learning from the Past to Face the Future: Cultural Heritage in Contrast with Modern Society", kas pulcē skolēnus un pedagogus no Grieķijas, Polijas, Spānijas, Nīderlandes un Latvijas.
No 6. līdz 12. maijam Erasmus+ projekta ietvaros angļu valodas skolotājas - Jeļena Beketova, Kristīna Gluhova un trīs 6.klases skolnieces (Ariana Sandro, Marija Osanova, Veronika Rogova) piedalījās otrajā mācību vizīte-sanāksmē Grieķijā kopā ar citu partnervalstu pārstāvjiem. Šīs sanāksmes galvenais uzdevums bija prezentēt savas valsts tradīcijas, kā arī iepazīt tradīcijas partnervalstīs. Latvijas skolēni stāstīja par Dziesmu un deju svētku nozīmīgumu latviešu kultūrā un vēsturē, demonstrēja savas deju prasmes latviešu tautas tērpos un dziedāja latviešu tautasdziesmu “Bēdu manu lielu bēdu”. Šī aktivitāte raisīja lepnumu par UNESCO atzīto Latvijas kultūras mantojumu un piedāvāja citu valstu skolēniem diezgan aizraujošu tēmu sarunām. Vēlāk brīvajā laikā projekta dalībnieki uzdeva viens otram jautājumus par prezentētajām tradīcijām un mēģināja atdarināt tradicionālo deju kustības vai biežāk lietotos vārdus kādā svešvalodā.
Tikšanās notika V Koridalosa sākumskolā, kur pedagogi vēroja mācību stundas, diskutēja par aktualitātēm izglītībā, bet skolēni apmeklēja mācību stundas un mācījās kopā ar saviem grieķu draugiem. Pedagogiem bija iespēja iepazīt Grieķijas kolēģu pieredzi atbalsta pasākumu īstenošanā bērniem ar mācību un uzvedības traucējumiem. Katram šādam skolēnam pašvaldība nodrošina skolotāju, kurš pavada bērnu skolā un palīdz viņam mācībās. Pateicoties profesionālajam atbalsta personālam un arī citiem skolas darbiniekiem, skolā bija jūtama draudzīga un sirsnīga atmosfēra, kurā katrs jūtas gaidīts.
Projekta dalībnieki apmeklēja vairākas mācību ekskursijas Sounio, Lavrio, Atēnās, apmeklēt Akropoles muzeju , kā arī Lavrionas izglītības centru, kur iepazināmies ar viņu pieredzi vides izglītības īstenošanā.
Šis projekts skolēniem ļauj pasauli ieraudzīt savādāk, saprast katra dalībnieka stiprās un vājās puses, kā arī paplašina redzesloku. Projektā gūtā pieredze un emocijas ir neizmērojamas, tā ir iespēja attīstīt sevi dažādās jomās un iegūt daudz jaunu draugu, neskatoties uz kultūru atšķirībām un dažkārt arī valodas barjeru.
Projekts turpinās un 2019.gada oktobrī uzņemsim jauniegūtos draugus Latvijā!

Angļu valodas skolotāja Kristīna Gluhova