Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

Latvijas talismans

Erasmus+ KA2 projekta “Modern Odysseus in the arms of Europe” projekta
Latvijas talismans

Erasmus projekta logotips

Skolēnu darbi - mārītes

Viens no projekta mērķiem ir skolēnu empātijas sekmēšana. Lai rosinātu skolēnus domāt par dažādību skolas vidē, par viņu toleranci pret vienaudžiem, kuri ir no atšķirīgām kultūrām, laikā no 05.11.2018. līdz 16.11.2018. 6.klašu skolēni mājturības un tehnoloģiju stundās izgatavoja rotaļlietu, kas būtu simbols dažādībai un saistīta ar Latviju, un kuru vēlētos ņemt līdzi ceļā uz jaunu dzīves vietu citā valstī. Šādu uzdevumu veica skolēni katrā no projekta dalībskolām.

Pārdomu rosināšanai mājturības skolotāja Antra Strause izmantoja I. Dekelpēres literārajā pasakā par mārīti pausto domu “Cik bieži mēs cenšamies līdzināties citiem, bet izrādās, ka atšķirīgums dažkārt ir vērtīgs ieguvums!” Par Latvijas talismanu – rotaļlietu tika nolemts izgatavot mārīti, jo divpunktu mārīte ir Latvijas nacionālais kukainis un tā pauž dažādības ideju.

Aktīvu atbalstu aktivitātes īstenošanā sniedza LU studente Iveta Munce. Abu skolotāju vadībā 6.klašu meitenes izgatavoja rotaļlietas - mārītes ar dažādiem akcentiem, tādejādi uzsverot, ka katram ir tiesības būt atšķirīgam.

 Skolēnu darbi - mārītes