Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas jaunā korpusa foto

Komanda 2019./2020.m.g.

Skolēnu komanda 2019./2020.m.g.

Ģimnāzijas Skolēnu pašpārvalde šogad (2019./20.m.g.) ne tikai turpina popularizēt, bet arī paši aktīvi piedalās akcijā “Palīdzi tuvākajam!”. Ģimnāzisti gatavo dāvanas un svētku pasākumus veco ļaužu pansionāta “Liepa” iemītniekiem un Rīgas Strazdumuižas vidusskolas vājredzīgajiem bērniem. Jaunieši palīdz sakopt pansionāta teritoriju, izrotā telpas svētkiem un pavada laiku ar vecajiem ļaudīm un vājredzīgajiem bērniem. Savukārt pamatskolas Skolēnu pašpārvalde palīdz suņu patversmei.

Pašpārvalde iesaistījās arī pilsētas akcijā “Mūsu Laimes koks 2019” un 6. septembrī iestādīja 2 Laimes kokus mūsu skolas pagalmā.

2019.gada 31. oktobrī norisinājās pirmais jauniešu pilsētplānošanas forums, kura laikā jauniešiem bija iespēja iesaistīties pilsētas attīstības plānošanas procesā kopā ar nozares speciālistiem. Mūsu skolēni dalījās ar idejām par pilsētas un tās apkaimes attīstību un stāstīja savu Rīgas stāstu. Tā bija iespēja uzzināt vairāk par pilsētplānošanas procesu, iepazīties ar citiem aktīviem jauniešiem un izzināt arī pašiem savas Rīgas vērtības un pērles. Pasākums informēja skolēnus un deva iespēju iesaistīties Rīgas pilsētas attīstības programmas 2021. - 2027. gadam veidošanā. Foruma izskaņā radās ideja novadīt vecāko klašu skolēniem diskusiju «Mūsdienu varoņi un varonība», kuras mērķis bija parādīt, ka aktīva dzīves pozīcija un vēlme veidot pasauli labāku arī ir mūsdienu varonība.

Ir tik patīkami vērot, ka vārdi sakrīt ar darbiem! Jauniešiem nav vienaldzīgas mūsdienu problēmas. Viņa aktīvi iesaistījās ekoloģiskajā audzināšanā. Apzinoties, ka tikai dzīvojot harmonijā ar dabu ir iespējama turpmākā sabiedrības attīstība, jaunieši Rīgas domē iesniedza pieteikumu projektam “ECO-PRĀTS”, kur kopā ar Rīgas Ostvalda un 96.vidusskolu vadīja diskusijas, izstrādāja ekoloģisko somu dizainu jauniešiem, sprieda par atkritumu šķirošanas nozīmi un izveidoja video prezentāciju skolēniem par nepieciešamību dzīvot saskaņā ar dabu, tās likumiem un principiem.

Jaunieši nepalika vienaldzīgi arī pret problēmām, kas radās jaunās piebūves dēļ. Tā kā tika slēgtas galvenās ieejas durvis, 1460 skolēnu saimei palika tikai viena ieeja. Kad vienlaicīgi tik daudz skolēnu dodas uz garderobi, veidojas sastrēgumi, notiek grūstīšanās un jokošanās. Notika nelaime-skolēnu pagrūda, viņš nokrita, neviens nepalīdzēja… Radusies situācija ar skolas piebūvi pamudināja Skolēnu pašpārvaldi uzsākt akciju“ Rūpējies par savu drošību!”, kuras laikā uzņēma video par iekšējās kārtības noteikumiem skolā un ārpus tās, un izveidoja uzskatāmus vizuālos plakātus, kas ikvienam atgādina par pieklājību un toleranci vienam pret otru.